24 Ağustos 2014 Pazar

Yüzümüzde ki Sivilceler bize Ne anlatıyor?

Eveeeet. Yüzümüzde kapatmaya, yok etmeye, birdaha olmaması için savaştığımız sivilcelerimiz aslında bizi uyarıyor mu?
If you get this information in English CLICK HERE FOR original video. 

Yemek alışkanlıklarımı, uyku bozukluklarımız, stres ve dış mihrakların :) etkileriyle oluşan sivilcelerimizden hepimiz nefret ediyoruz. Kapatmak için BB kremleri CC kremleri Fondotenler, kapatıcılar onlar bunlar şunlar ne duysak kullanıyoruz.
Şimdiii yanaşın kızlar :) bu sivilcelerin bölge bölge nelerden kaynaklı olabileceğini ve uyarıları dikkate alıp neler yapmamız gerektiğini yazacağım sizlere :)
1-Alnımızın üst kısmında oluşan sivilceler sindirim sistemimizde sorun olduğu uyarısını veriyor aslında bizlere. Diyor ki Fastfood'u yağı azalt bi zahmet. Antioksidan bakımından zengin şeyler ye iç! Yeşil çay, limonlu su, havuçsuyu vb.
2. Alnımızın alt -orta kısmında ki sivilceler bizi stres altında olduğumuz uyarısını veriyor. Uyku bozukluğu, stres, depresyon ana sebepleri! Erken uyuyup sabah 11 den önce kalkmak gerekiyormuş. Şahsen ben çok erken uyuyamıyorum ama iş dolayısı ile 11'den önce kalkıyorum :D Boş vakitlerinizde zihninizi rahatlatacak sizi stresten uzak tutacak hobileriniz ile ilgilenebilirsiniz. Veya yoga vb meditasyon işlerine girebilirsiniz. Evde videolarla bile artık zihin boşaltabileceğiniz uygulamaları yapabilirsiniz. Sizler için bir meditasyon videosu da bulup ekledim :)
Türkçe Meditasyon Eğitim Videosu
3. Kaşların yakınında çıkan sivilceler alkolü ve hazır yiyecekleri fazla tüketiyorsun DUR! ARA VER! artık diyor bize.Karaciğer ile ilgili uyarıları dikkate almamız çok önemli.  Yine antioksidan yiyecek ve içecekler çaresi :)

4-Burnumuzda çıkan sivilceler! Kalp reflekseleri ile ilgili. Yine burada stres devreye giriyor demek ya da kan basıncı ve tansiyon ile ilgili bir durum var demek oluyor. Sakinlik verici zihin boşaltıcı yöntemleri uygulamanın faydası olabilir deniyor. Ayrıca burnunuzda uzun süreli sivilce sorunu yaşıyor iseniz tansiyon - kan basıncı konusunda bir doktora mutlaka gitmelisiniz.

5- Kulaklarımızda çıkan sivilceler ise böbreklerimiz konusunda uyarıyor bizi. Az su içtiğimizi, tuz ve kafeini  fazla tükettiğimiz konusunda uyarıyor. Böbreklerimizi temizlemek için bol su içmeli,  tuz ve kafeinden uzak durmalıyız.

6-Yanağımızda ki sivilceler Akciğerlerimizi işaret ediyor.Stres, Alerji ve sigara kaynaklı. Çözüm belli. Sigaradan ve sigaralı ortamlardan UZAK DUR! Alerjiye sebep olacak şeylerden UZAK DUR! Bende maalesef ki sigara kullanıyorum. Umarım bırakır ve bu konuda ki deneyimlerimi de sizlerle paylaşabilirim :) 

7-Dudak ve Dudaklarımıza yakın çene bölgemizdeki sivilceler ise mide ve ince bağırsaklarımız konusunda sinyaller veriyor bize. Yine fastfood kaynaklı. Kabızlık durumlarında yaşanan bir sivilce problemi maalesef ki. Taze sebze ve lifli yiyecekler ile kabızlık durumuna ve tabi ki bu bölgede çıkan sivilcelerimize çare bulabiliriz.

8-Çene yanlarında çıkan sivilceler hem adet dönemi hemde böbreklerden kaynaklı oluyor. Hormonal durumların sebep olduğu bu sivilcelere çözüm yine Zihin rahatlatıcı ve adet dönemlerinde elimizden geldiği kadar az stresli geçirmemiz :) Böbrek olayı ise fazla çalışması. Malum adet döneminde bağırsak böbrek  o bu şu herşey dengesizleşiyor :) 

Okuduğunuz üzere bir çoğunun sebebi (ki biliyor olsak da) stres. İç telkinler, meditasyın, hobiler ile uğraşmak vs artık ne istiyorsanız, sizi strese sokacak şeylerden uzak durmalısınız (DURMALIYIM:)) Ayrıca okuduklarımızdan öğrendiklerimizle böbrek, karaciğer, tansiyon vb durumları da göz ardı etmeyip doktorlara bir danışmak :)

Umarım faydası olmuştur. Sivilcesiz ve stressiz günler dilerim efenim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder