24 Ağustos 2014 Pazar

Yaşlanma Karşıtı Nemlendirici Salatalık Maskesi

                          Salatalığın cilde ne kadar iyi geldiğinizi hepimiz biliyoruzdur artık. Salata yaptıktan sonra kalan kabukları 3-5 dk yüze göze koyup bekletmenin bile faydası inanılmaz ki her gün salatalık kabuklarıyla cildimizi dinlendirsek bence muhteşem verim alabiliriz ama şahsen benim aklıma gelmiyor pek :/ Eve gelince malum iş yoğunluğundan bir an önce yemek derdi bitsinde biraz dinleneyim modunda olduğumdan yapmaya fırsatım oluyor.

Kullandığımız malzemelerin faydaları:

             Salatalık vitamin yönünden çok zengin, içerisinde  Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko var.  Fitokimyasallar sayesinde cildimizde ki kollajenlerin gerilmesini sağlar ve sıkılaştırır.

             Malum zaten Aloe Vera hem cilt hem saç için çok faydalı. Hücre yenileyici etkisinden dolayı nemlendirici özelliği var, ciltte ki  kullanımında kırışıklıklara iyi geliyor. Aminoasit yönünden zengin olduğu için bir çok alanda kullanılıyor aloe vera. Tabi Aloe Vera alırken katkısız olmasına dikkat edelim. Aktarlarda satılan çoğu yağ katkı maddeli olduğundan alırken mutlaka saf almak istediğinizi belirtin. 

             Limon zaten cildi berraklaştırıyor asit sayesinde renk dengesizliklerine de iyi geliyor. Limonlu bazı maskeler cildi soymak için kullanılıyor o maskeleride uygulamalı videosu ile birlikte yazacağım yakın da kısmetse :)
Yoğurt  zengin içeriği sayesinde, yüzü temizlemek ve gözenekleri açmak, akne oluşumunu engellemek, cildi nemlendirmek ve dokuyu canlandırmak için oldukça etkilidir.

Haftada 1-2 defa bu maskeyi yaparsak bence cildimiz kendini toparlayacaktır. Akne kuruluk veya yağdan şikayetçi olanlar için bence muhteşem bir maske. Bende elimden geldiği kadar yapmaya ve gördüğüm değişiklikleri sizlerle paylaşmaya çalışacağım :)
English

I think we know about cucumber's benefit to skin healt. when you prepare salad, if you have a time you can apply cucumber bark on your face. You will see difference... Anyway let's start to Anti-aging mask recipe:) 

The benefits of the ingredients we use:

             Cucumber is including a lot of vitamin.  one cucumber contains Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folic Acid, Vitamin C, Calcium, Iron, Magnesium, Phosphorus, Potassium and Zinc. There is a  phytochemicals in cucumber. This will cause the collagen in your skin to tighten and firm up the outer layers. It works wonders on wrinkles as well.

              Aloe Vera : As you know, aloe vera is useful for both hair and skin. Also  It acts as a moisturizer. It's  including vitamins, minerals, enzymes, sugars, anthraquinones or phenolic compounds, lignin, saponins, sterols, amino acids and salicylic acid. You mast be careful when you buy original Aloe Vera from herbalist. and tell him you want pure Aloe Vera Oil.

             Lemon:. Diminishes scars and age spots, Also lemon juice on the skin may include brightening or lightening the skin, moisturizing and toning oily skin, and fighting wrinkles

             Yogurt contains natural anti-bacterial and anti-fungal properties because of this yogurt can  fight your acne problem. A yogurt facial mask will help keep skin cleansed. Also,  The lactic acid in yogurt will help dissolve dead skin and tighten pores.

If you have a problem with acne , dry or oily skin, you can apply this mask 1-2  times a week. I will apply this mask if i can and i 'll share my experience  with you :)

Gerekli malzemeler - Required materials
1/2 Salatalık- 1/2 Cucumber
2 kaşık yoğurt- 2 table spoon yogurt

1çay kaşığı limon suyu- 1 tea spoon lemon juise
1 çay kaşığı aloe vera yağı- 1 tea spoon Aleo Vera Oil
Uygulama Videosu




Salatalığımızı soymuyoruz sadece yıkıyoruz, hepsini karıştırıyoruz. Malzemelerimizi güzelce blender da pinçik pinçik olana kadar doğruyoruz :) Sonrasında temizlenmiş yüzümüze uyguluyoruz ve 15-20  dakika sonra ılık su ile temizliyoruz temiz bez ile (kağıt havlu tercih etmenizi öneririrm yüz kurulama işlemlerinizde) kuruluyoruz.
Videosunu da yakında ekleyeceğim :) 
Hoşçakalın güzel kalın :)

Don't peel cucumber. Put and blender all of them together. Clear your face and apply all your face . Wiat 15-20 min and wash your face  with warm water and dry gently with clean towle ( I recommend that you use paper towle for facial cleansing)

I 'll add video about this mask soon. See you all :) stay beatiful! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder