23 Temmuz 2015 Perşembe

Loreal Infallible Stay Fresh Foundation 24H Ürün incelemesi

Selam ola yoldaşlar!  Hazır fırsat bulmuşken yazmaya devam!
 Yine bronzlaşmış olmamın bana vermiş olduğu yetkiye dayanarak koyu tonlarından memnun kalacağımı düşünüp, aldığım  Alix Avien Fondoten yazımı yazarken (Alix Avien yazımı okumak için tık tık) diğer fondötenim diye bashettiğim ürün de karşınızda :)

Loreal fondoten kullananlar genel anlamda memnun olduklarını belirtiyorlar. Çoğu blogger da överek  bahsediyor Loreal fondotenlerinden. Drugstore ürününe göre fiyatlarıda yüksek olan bir marka. Benimde beğendiğim rujları ve bazı ten ürünleri var, yok değil! Şu ana kadar denediğim fondotenlerinden pek memnun kalmadım. Bakalım bu fonoteni beğenmişmiyim, İyi yönleri-kötü yönleri neler. Almaya değer mi :)


Ürün Görseli
 Pompalı ve cam şişeye sahip. 30ml




            Renk seçenekleri: -125 Natural Rose -140 Golden Beige -150 Beige Eclat -200 Golden Sand -220 Sand -235 Honey -300 Amber

Bende ki rengi 150-Beige Eclat. Alix Aviyen'de aynı şeyi düşünememiş olsamda bu fondoteni alırken koyulaşma ihtimaline karşı bir ton açık renk aldım şu anki ten rengime göre :) Golden Sand gözüme çok koyu geldi daha da koyulaşırsa kabusum olur diye düşündüm :)

Fondoten yapısı


Ne çok sıvı ne çok katı, orta bir yoğunluğu var fondotenin.Ürünü yine cushion süngerlerim ile press yaparak uyguluyorum. Kapatıcılığı açıkçası beni kendine hayran bıraktı. Nem oranı başarılı! Nemlendiriciliğinin, kuru cildim ile gayet iyi eşleştiğini söyleyebilirim. Cildimi sürdüğüm andan itibaren nemlendiriciliğini hissediyorsunuz. Yağlı ciltlere bunu pek önermem aynı performansa sahip olup yağlı ciltler için olan Matte serisini kullanmanız daha iyi olur sanırım. Yağlı cilde sahip kişilerde kolaylıkla sivilce sorunu yaşanmasına sebep olabilir gibi geldi bana. Yağlı ve yağlıya dönük karma ciltlere dikkat edin derim.

Ürün normal fiyatı ile Gratisten aldım. 50TL civarında bir ürün.




Etude House Cushion süngeri ile Dağıtılmış hali :)


Yüzümde ki tatlıcık şirincik  kurtulamadığım sevdicek lekelerimi kapatma performansı gerçekten harka!
(lekelerimi sevmeyi onlarla yaşamayı öğrendim sanırım :D oldum yani olmuşum gibi haha )
Bir müddet sonra ışıltı gidiyor hafifçe matlaşıyor. Fırça ve normal süngerle de kolay uygulanabilir yapısı var. Kırışık bölgelere yada gözeneklere doluşmuyor, maske gibi durmuyor. Cildinizi yumuşacık yapıyor. Kadifemsi bir his veriyor yüzünüze dokunduğunuzda.



Ancaaaaak maalesef bu da kararıyor :( Fondoten rengi tenime göre açık olsa da normalde koyu tona doğru giden ara bir bej rengi olduğundan karaması o kadar kendini göstermiyor gibi. Karardığında en azından ten rengimle tam birebir oluyor. Ve ekstra bir koyu renk görünmüyor yani. Aslında ten rengime birebir uyan ton almış olsaydım -200 Golden Sand -220 Sand-  muhtemelen kararma sonrası  bronzu geçip yine siyahlaştıracak ve gözüme batacaktı. Ama kendiliğinden hafif kararması sebebiyle aynı tonu yakalamış oldum :D
Yaklaşık 1 saat sonra ki hali
Kararması en fazla bu kadar oluyor. Ellerim çok kararmış gerçi ama yüzümle birebir uyum sağlıyor bu hali!

Fondotenin uzun süre kalıcılığı da beni şaşırttı gerçekten. Çok duydum 12 saat kalıcı, 24 saat kalıcı ürün diye ama fos çıktı %90 oranında :D
%10luk kısımda olanlardan biride bu ürün işte bence, 24 saat olmasa da en az 8-9 saat kalıyor, bu saat dilimi sonrasında hafif bozulma olsa da tamamen yokolmuş olmuyor ki Türkiye'de ki bir çok fondoten performansının üstünde bir durum demek bu bana göre!
Ben ilk sürdüğümde 3-4 saat sonra aynaya baktığımda, oldukça şaşırdım! Hiç bozulma yoktu, hava sıcaktı ama akmamıştı, erimemişti. Eğer Kore kozmetik ile tanışmamış olsaydım bu fondoten kesinlikle favorim olurdu daha iyisi çıkarana kadar bu ürünü kullanmaya devam ederdim :)


Lakin kararma konusu yüzünden bana bu ten makyajı ürünlerinden Türkiye'de ekmek yok ben bunu anladım! Ama olurda Kore ürünleri alamama gibi bir durum olur ise bu fondoteni keşfetmiş olmam iyi oldu :)

Kuru ciltli olup, kapatıcılığı yüksek, verdiği his insanı mutlu edecek düzeyde, hemen uçmayan uzun kalıcılık arayan, gözenek kırışıklık sorunu olup doluşmasını istemeyen makyajsever dostlarımın gönül rahatlığı ile alabileceği bir ürün :)

Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere, sevdiklerinizle kalın, sevgi ile kalın :)




6 yorum:

  1. Kore markalarindan hangi fondoteni onerirsiniz??? 😊

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Esmer Hanım, Hiçbir markanın fondotenini önermiyorum açıkçası. Fondotenlerin hepsi zararlı. Kore'den BB Krem öneririm. Etude House, Holika Holika BB kremleri benim favorilerim. Eğer tüpte değilde Cushion olan ürünleri tercih ederseniz, Cushion olarak Etude House, Laniege, Innisfree markaları gayet iyi. gözenek sorununuz varsa Laneige Pore Control Cushion önerebilirim. Kuru cildiniz var ise innisfree water glow Cushion önerebilirim. Yağlı cilt sorunu yaşıyorsanız Etude House Cushion öneririm :) <3

    YanıtlaSil
  3. Boyle genis ve guzel bir cevap yazdiginiz cok tesekkur ederim. Amma malum bb kremlerin kapama ozellikleri cok az, ben biraz daha fazla fondoten seviyorum galiba zararli oldugunu bile bile😕 gunluk hayatda bende bb krem kullaniyorum, amma biraz daha ozel gunlerde fondoten seviyorum, bu yuzden kore bir markadan fondoten istemisdim 😊 ben biraz soluk tenliyim, bb krem yuzle ayni renk oluyo, bb kremi o yuzden fazla sevmiyorum😟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım rica ederim <3 ama kapatıcılığı iyi olan bb kremlerşde var etude house precious mineral bb kremleri ve holika holika çok iyi kapatıyor. Ama ciddi kapatılamacayak kadar leken var ise yani yoğun kapatıcılık istiyorsan Innisfree ve etude house fondotenleri de iyidir hatta Türkiyede satılan tüm fondotenlerden çok çok daha iyidir. İçlerinde bizdekiler kadar zararlı içerik yok, ama Türkiyeden kapatıcılık ve kalıcılık yönünden alabileceğim iyi bir ürün dersen Revlon ( http://yeppeun-yeoja.blogspot.com.tr/2015/03/revlon-colorstay-fondoten-110-ivory.html ) yada Lorealin bu yazdığım fondotenin kullanılabilitesi var :)

      Sil
    2. Bende etude house coshion istyorum nasl alıcam

      Sil
    3. Bende etude house coshion istyorum nasl alıcam

      Sil