16 Mayıs 2015 Cumartesi

Revlon Colorstay Fondoten VS MaxFactor Lasting Performance Fondoten (Karşılaştırma)

Hey Hat!
Blog istatistiklerine bakarken neler aranmış ve sayfaya girilmiş diye göz gezdirirken gördüm ki Revlon Colorstay Fondoten ve MaxFactor Lasting Performance fondoten yoğun ilgi görmüş. Bende bu iki ürünü kendimce karşılaştırmaya, ve ikisinin arasında kalan var ise, benimle aynı düşüncelere ve cilt tipine sahip ise karar vermelerinde yardımcı olmak amacıyla yazmaya karar verdim :)
Benim  kuru bir cildim var, yağlandırmadan nemlendirecek ürünleri almaya gayret gösteriyorum.Ama beğendiğim bir ürün ise ve kuru cilt için değilse, boynumu büküp almamazlık etmiyorum :D
Alıp atltına iyi bir nemlendirici sürüp o şekilde kullanıyorum :p 3-4 aydır kullandığım Kore satışı yapan sayfadan aldığım nemlendiricimi kullanıyorum. Cilt tipime uymasa bile bir çok ürünü bu nemlendiricim sayesinde rahatça uygulayabiliyorum :)

Neyse ürünlerimize gelecek olursak!

Malum Revlon Watsonslarda satılmaya başlandığı haberi duyulunca herkes pek sevindi meraklandı, tek bir mağazada sunulması bir çoğumuzu üzdü, bir kısmımızı ise bu mağazının yolunu tutmamızı sağladı. Şimdi bir çok mağazada yer alıyor sanırımk olaylıkla ulaşabilmemiz için. Fiyatları beklenenin biraz üstünde oldu ama yine de satışı gayet iyi gibi görünüyor :) 

MaxFactor de malumheryerden kolaylıkla bulabileceğimiz bir marka. Benim en çok beğendiğim  ürünüde bugün yazımda konuğum olan fondoten...

Her iki üründe kalıcılık ve kapatıcılık vaadediyor. Maske gibi yüzde durmayacağını, doğal mat bir görüntü olacağı söyleniyor. Peki hangisini almalı? 

Solda ki açık renk olan Revlon Colorstay o kadar sıvı ki yapısı, fotoğraf çekene kadar yayıldı elime :)
Sağda ki de Maxfactor, gördüğünüz durduğu yerde duruyor uslu uslu :) Akışma sapışma yapmıyor sağa sola :D

Revlon Colorstay: 101 Ivory
MaxFactor Lasting Performance: 101 Ivory Beige
Revlon Colorstay                      MaxFactor Lasting Performance

Yukarıda ki resim uygulamanın hemen ardından çekilmiş hali.

Bu fotoğrafta yaklaşık 30 dakika sonra çekmiş hali. 
Solda ki yine revlon, sağda ki ise Maxfactor.

Revlon Colorstay Fondotende:
  • Renk seçeneğinizin yanı sıra, yağlı cilt ve kuru cilt şeklinde de ayırarak yelpazeyi geniş tutmuş. 
  • Renkler oldukça açık renkten başlıyor, oldukça beyaza yakın bir Ivory ile başlıyor ve oldukça esmer bir ten seçeneğine kadar devam ediyor.
  • Oldukça sıvı bir yapısı var, şişenin ağzı çok geniş, spatula da olmadığından şişeyi eğerek kullanırsanız gereğinden fazla ürün geliyor. Spatula gibi bir şey edinmek şart...
  • Ürün çok sıvı olduğundan elinizi kullanarak yayarsanız orantısız bir dağılıma-dalgalanmaya sebep olabiliyor. Sünger veya tercihen fırça ile uygulamak daha rahat geliyor benim için.
  • Sabitlenmesi 5dk dan fazla sürüyor maalesef.
  • Sabitlendikten sonra bitişi çok mat değil, hafif aydınlık ve ışıltılı oluyor. Maske gibi durmuyor ve doğal görünüyor. 
  • Kapatıcılığı gayet yerinde. Cildimden oldukça açık bir renk olmasına rağmen alt tonu tamamen kapatıyor. Boyun kısmına da sürdüğüm için rahatlıkla kullanabiliyorum ^^
MaxFactor Lasting: Performance: 
  •  Yağlı cilt kuru cilt şeklinde ayırımı yok. yalnızca renk seçeneği vermiş bizlere.
  • Renkler Fair seçeneği  ile başlasa da Revlonun sunduğu en açın tonda ki kadar çok açık bir ton değil.
  • Yapısı fazla sıvı değil ancak çok kaıt da değil, ürünü şişesinin plastik olması ve ağız kısmının dar olması sayesinde herhangi bir sorun olmadan rahatlıkla istediğiniz kadar alabiliyorsunuz.
  •  Yapısı sayesinde el ile uygulaması da çok sorun teşkil etmiyor herhangi bir dalgalanma yaşanmıyor, ancak sünger dağılımı daha pratik oluyor.
  • Sabitlenmesi 2-3 dk da gerçekleşiyor.
  • Sabitlenme sonrasında bitişi oldukça mat ancak maske gibi durmuyor. Doğal bir bitişi var.
  • Kapatıcılığı oldukça iyi. Ancak çok hafif bir koyulaşma yapıyor sabitlenirken ve ben bu koyuluğu pek sevmiyorum. Fairy rengini alıp denemek istiyorum daha aydınlık bir görüntü elde edebilecekmiyim diye denemek için :)


Kalıcılık konusuna gelirsek, bence Maxfactor Lasting Performance daha uzun süre kalıcı. Sabitlenişi Revlona'a göre daha doğal ve kırışıklıklara dolmadan sabitlendiği için görünüş olarak daha başarılı geliyor bana. Revlonda hafif bir kırışıklara dolma var maalesef. 

Ben Kore BB Kremive Cushion kullandığım için elim çok fazla fondotene gitmiyor. Ancak bu ikisini ara ara da olsa kullanıyorum. Revlonu renginden dolayı daha sık kullanıyorum ancak MaxFactor'de bu şekilde oldukça açık bir ton yakalarsam kesinlikle MaxFactor derim.

Ancak Cildiniz çok kuru ise, yada kuru yoğunluklu bir karma cilde sahipseniz Revlonu öneririm. 
Revlo'nun bitişi Maxfactor'e göre daha yumuşak ve cildi nemlendiriyor gibi.

Cildinizde kırışıklık vs sorunu yok ise oldukça beyaz tenli iseniz yada beyaz ten makyajı seviyorsanız, hafif bir parıltı seviyorsanız, sabitlenişi uzun sürse de aydınlık ve kalıcı bir ten makyajı olsun diyorsanız, sıvı yapıda fondoten uygulamak size daha kolay geliyor ise Revlon kesinlikle terchiniz olmalı... 

Mat bitiş olsun parıltı istemiyorum diyorsanız, hemen sabitlensin, tenim çok açık değil buğday bej arası, orta kıvamda yapısı olsun istersem parmaklarımla da uygulayayım diyorsanız, kırışıklıklarım var, gözeneklerim biraz büyük doluşmasın  onlara diyorsanız da MaxFactor Lasting Performance size göre :)

Fiyatları hemen hemen aynı (en azından ben alırken öyleydi son durumlarını bilemiyorum)

Ben tercihimi renk dolayısı ile Revlondan yana kullanıyorum. Ancak bu tonda açık bir renk seçeneği olur ise MaxFactor tercihim  olacaktır derim ben :)

Sizlerin ikisini de deneme şansınız oldu ise hangisini tercih edersiniz peki?
 Bir blogger için yalnız olmadığını bilmek güzel bir duygu :)
Yorumlarınızı eksik etmeyin dostlar <3
Hoşçakalın!









6 yorum:

  1. Revlon sarı al tonlu olduğu için direkt ona gitti ilgim :) Kapatıcılığı çok hoşmuş, mağazaya ulaşabilirsem şans vermek istediğim bir fondöten oldu yazınla..Bu arada çalan müziğe bayıldım, ismini cismini alabilirmiyim rica etsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatı 50tl Revlon'un ancak indirime denk gelip alırsanız süpre olur :)
      Bu arada şarkıya bende aşığım ^^ Fujita Maiko(söyleyen) - Nee(şarkı ismi) Hiiro no Kakera isimli bir anemin şarkısı :)

      Sil
  2. ben revlonu tercih ederdim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bence de daha iyisi gelene kadar(gerek renk, gerek cilt tipi seçenekleri) Revlon ^^

      Sil
  3. Blog keşiften geliyorum izleyicinim :)) bana da beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaa :) Hoşgeldin bloguma hemen takibe alıyorum bende :)

      Sil