6 Mart 2015 Cuma

Revlon ColorStay Fondöten-110 Ivory Normal/Kuru ciltler için/ for Normal/dry skin

Bugün Watsons'ın bizler için yeni getirttiği ancak her mağazasında bulunmayan Revlon markasının, bir çok bloggerın hayranlıkla yazdıkları ColorStay fondoten konuğumuz olacak.

Instagramda resimlere bakarken haberini aldığım, benimde merak ettiğim ancak getirtemediğim Revlon artık Türkiye'de yazılarını görünce hemen nereden bulurum nasıl alırım diye araştırdım ve sonunda fondoteni elime geçirdim :D Geçirir geçirmez hemen uyguladım yüzüme ve size anlatmadan önce denemiş oldum  :)

Şu an için sadece İstanbul Nişantaşı - Osmanbey arasında yer alan Rumeli sokağında ki Watsons mağazasında satılıyor. Diğer mağazalara gelip gelmeyeceği, gelecek ise hangilerine geleceği henüz netleşmiş değil.
Neyse...
Bakalım fondoten bloggerların dediği gibi almaya değer mi? 

Ürün şişemize bakalım önce...
                           FLASHLI                                                        FLASHSIZ

Şişesi cam, ne pompa ne de spatula var ürünü içinden alabilmek için. Fondoteni içinden almak bir hayli zahmetli oluyor. Kimileri ürünü kapağa alarak kullanıyor ancak kapak çok derin olduğundan, ellerimin küçük-parmaklarımın ince olmasına rağmen kapağa döküp ürünü alamıyorum... Ben şişeyi hafif eğerek elimin üstüne alarak kullanıyorum şimdilik... Ama acilinden bir spatula edineceğim....
Bende ki rengi 110-Ivory. Renk seçeneği de bolca mevcut, çok açık renkten koyu ten rengine kadar (sand beige) düşünülmüş ve getirtilmiş.

 Kuru ciltler için olanı biraz akışkan yapıya sahip. Sürümü kolay, fırça yada süngerle uygulanabilir. 3-4 dakika içinde cildinize sabitleniyor. Fondoteni bekletmeden hemen sürmek gerekiyor. Yağlı ciltler için olanına testerdan baktığımda, krucu ciltler için olanı kadar akışkan değildi. Ne kadar sürede sabitlenir bilemiyorum ama, kıvamından dolayı kuru ciltler için olanından daha hızlı sabitleneceğini düşünüyorum...

Flashlı
                                                                         
flashsız

Flashlı resim sizi aldatmasın cildimde sarı veya emanet gibi bembeyaz durmuyor :)
Görüntüsü Flashsız çekimde ile birebir duruyor. Sürüdükten hemen sonra yani sabitlenmeden çektim ilk sürüşte ki hafif parıltısını görebilmeniz için. İlk sürdüğünüz anda 3-4 dk kadar parlıyor ancak sabitlendikten sonra matlaşıyor. Bana biraz kullandığım holika holika aqua petit jelly bb kremine benziyor gibi geldi sabitlenmesi ve sabitlendikten sonraki verdiği his. Ancak Holik Holika BB Kremim daha etkili ve daha başarılı. Yazısını okumak isterseniz tık tık..

Ürün ciltte maske gibi durmuyor! Kırışık bölgelere dolmuyor. Kapatıcılığı ortanın biraz üzerinde. Ciddi anlamda saklamanız gereken cilt sorununz yok ise bu ürünün kapatıcılığı yeterli gelecektir. Kuruduğu gibi öylece kalıyor. İlk aldığımda yüzümde ten makyajı yoktu ve hemen kalıcılığını denemek için sürdüm. Yaklaşık 6 saat sonra eve geldim, eve geldiğimde hala yüzümdeydi ve kararma yoktu. Yani ürün, bloggerlarında söylediği gibi oksitlenmiyor ve nasıl sürdüyseniz o renk olarak kalıyor. En çok ama en çok kararmamasını ve 6 saat boyunca cildimin bembeyaz kalışını sevdim :)
6 saatin sonuna doğru, hafif hafif bozulmalar olmuştu fakat rahatsız edici yada çok farkedilecek düzeyde değildi.

Bu resimlerde 20 dakika sonra yani sabitlenip matlaştıktan sonraya ait.

Gördüğünüz gibi, ne flashlı da ne de flashsız çekimde parlama yok ve matlaşmış durumda. Flashsız olan yani sağda ki resimde cilt rengimle de tamamen bütünleşmiş olduğu net olarak görülebiliyor.
Akma bulaşma derdi yok! Elimi sürüp acaba silinecek mi diye denediğimde dahi elime bulaşmıyor ve silinmiyor. Ancak bu özelliği nedeni ile makyajı temizlerken, cildimizde ürün parçacıklarının gözeneklermizde vs kalmadığından emin olarak dikkatli  temizlememiz gerekiyor...

Kuru ciltler için tasarlanmış ürün ancak yine de bol bol nemlendirici sürdükten sonra bu ürünü kullanmak daha iyi olacaktır! Çünkü hafif bir nemlendirici üzerine sürdüğünüzde cildinizi olduğundan daha cansız ve kuru olmasına sebep olabiliyor. En azından bende öyle oldu ama yoğun bir nemlendirici ile bu sorun çözülebilir..

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Holika Holika BB Kremi veya Etude House Precious Mineral Any Cushion (okumak isterseniz tık tık) getirtemez isem favori ten makyajı ürünüm olacaktır kendisi.

Fiyatı 49.90TL. Rujlar 29.90 TL. Açıkası rujların testerlerına baktım ama beğenmediğim için almadım. 30 TL değecek rujlar değil bence. Fiyatı çok yüksek diyenler var bu fondoten için ancak her ne kadar diğer ürünleri için aynı şeyi düşünmesem de bence fondotenin fiyatına değer bir ürün. Watsons kampanyalarını takip edin derim. İndirime girdiği zaman da kesinlikle almanınız öneririrm :)

Ürünün pompasız-spatulasız oluşu haricinde herhangi bir kusuru yok bana göre. Fondoten arayışında olup mat bitiş sevenlerin, fondoten cildimde uzun süre kalsın diyenlerin, kararmasını oraya buraya bulaşmasını istemeyenlerin bayıla bayıla kullanacağı bir ürün! :)

Hadi bakalım yeni yazımda görüşmek üzere yoldaşlar! Güzel kalın...




3 yorum:

  1. Benim cildim onceden karmadan yagliya donuktu bu fondoteni ilk kisin kullanmaya basladim yagli ciltler icin olanini cok guzel oturuyodu yuzume pul pul asla olmuyodu fakat yaz geldikce bu cakey denilen bi göründtu olmaya basladi ozellikle t bolgemede nemlendirsemde sonuc ayni fondoten bitmeye basladi sizce kuru normal ciltler icin olaninimi denemeliyim yardimci olursanız cok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  2. Bu fondoteni nerden alabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar ben Watsonsdan almistim.

    YanıtlaSil