19 Eylül 2014 Cuma

I Saw the Devil!

Daha önce izlediğim ve etkisinden hala daha kurtulamadığım ve hatırladıkça tüylerimi ürperten muhteşem bir filmden bahsetmek istedim sizlere bugün. 2010 - Güney Kore yapımı olan film IMBD puanlamasından 10 üzerinden 7.8 almıştır. Filmi izleyipte kötü bir yoruma şu ana kadar hiç denk gelmedim. Kanlı sahneleri sevmeyen arkadaşlarımız hariç :)
I Saw the Devil

Keyfine kadınları kaçırıp doğrayan kesen manyağın teki bir psikopat katil! Karısının öldürülmesi ile cenazesinde "sana bunu yapan binlerce onbinlerce kez daha fazla acı çekecek" diye yemin eden bir istihbarat ajanı!

Katil bu kez sert bir kayaya çarpmıştır. Ajanımız karısının öldürülmesi ile psikopat katilimizden daha psikopat bir hale bürünür ve intikamının peşine düşer. Ve öyle intikam alır ki şaşarsınız öyleece bakakalırsınız ekrana. Kilitler sizi! Nefesiniz tutulur. 

Sevdiğiniz insanın delicesine acılar çekerek öldürüldüğünü bilseniz, ve öldürenin hala elini kolunu sallayarak başka kadınlara işkence edip ölümün en acısını gördüğünü bilseydiniz ne yapardınız? 

Dizinin başrol oyuncusu gibi (fırsatınız var ise) her şeyi gözden çıkarabilir ve intikamınızı alabilir miydiniz? 

Yoksa kendi geleceğinizi gözardı edemeyip yolunuza devam mı ederdiniz?

Bu soruların cevabı başa gelmedikçe cevaplanabilecek türden değil, biliyorum! Bende cevap veremiyorum.  Allah kimsenin başına getirmesin diye de ayrıca eklemek isterim...

Filmin başrol oyuncusu olan istihbaratçı intikamcı kocamız Byung-Hun Lee, bir çok muhteşem dizi ve filmde oynadı.Rolünün hakkını vererek oynayan bir oyuncu. Daha önce IRIS isimli muhteşem bir dizisini izlemiştim. O dizinin etkisinide hala atlatabilmiş değilim tavsiye ederim :)

Psikopat katilimiz ise yine muhteşem oyunculuğu ve deneyimi olan, bir çok yapımda rol almış Min-Sik Choi...

Şiddet, kan, aşk, intikam, bağlılık, sadakat, polisiye, gizem, dram... Ne ararsanız bulabileceğiniz bir filmi eğer sevdiğiniz türlerden ise ve hala izlemediyseniz ŞİDDETLE tavsiye ediyorum :)

Bu siteden gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz :)

Umarım "hangi filmi izlesem" diye düşünen arkadaşlara bir katkım olmuştur. 

Şimdilik hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder