30 Nisan 2015 Perşembe

TONYMOLY BCDATION SPF30/PA++ No: 2 Natural Beige

Eveet bugün size benim uzun süredir merak ettiğim,  testerını denemeye fırsat bulduğum  bir ürünü tanıtacağım :) 
BB, CC, DD, EE derken kremler aldı başını gitti malumnuz. Artık yetişemiyoruz bu alfabetik krem furyasına. DD ve EE Kremini hiç denemedim ancak ilk fırsatta elime geçer ise mutlaka deneyeceğim.
Neyse ki Kore markası olan TONY MOLY bu krem furyasına farklı bir ürün daha getirmiş. BB Krem+CC Krem+ Fondoten yapmış alın gözünüz doysun artık dercesine :D

BB krem (Beauty blemish-Blemish Balm) Alman doktorların estetik operasyonlar sonrası hastalarının yara izlerinin daha çabuk iyileşmesi ve iyileşme sürecinde de belli olmaması için kullandıkalrı bir ürünmş ancak Koreli güzellik delisi dostlarımız bunu duyar duymaz alıp geliştirip cilt bakım-kozmetik ürünü haline getirmişler, e iyide etmişler. Yalnız bizim Türkiyede ki BB Kremler Korede ki BB Kremler gibi iyi değiller maalesef hatta çoğu fondoten gibi ilginç bir şekilde kararıyor, yıpratıyor gözenekleri tıkıyor sivilce yapıyor ki çoğu Türkiyede ki BB Kremlerinide deneyerek tecrübe edindiğim için bunu söyleyebilyiorum :) AncaK denediğim ve yabancı bloglarda da okuduğum Kore markalarına ait olan BB Kremler fondoten gibi ciltteki gözenekleri tıkamıyor, kararıp renk değiştirmiyor, kurutmuyor veya yağlandırmıyor aksine(1-2 marka ürünü hariç) nemlendiriyor, nefes almasını engellemiyor, cildinize sağlıklı aydınlık ve doğal bir görüntü veriyor. Aynı zamanda besliyor ve içeriklerinde kullanılan bitkisel ürünlere görede ekstra bakım yapıyor.
Ayrıca hafif kapatıcı, orta kapatıcı, ve yüksek düzeyde kapatıcılıklar vaadeden ürünler mevcut.

CC Krem (Color Correcting) ise BB Kremlerinin daha da geliştirlmiş hali. CC Krem renk tonu eşitsizliklerini ortadan kaldırmayı vaaeder, bir kısmı uzun süre kullanımda cilt tonunu açmayıda hedeflemiş durumda. Tabi bu vaade birşey diyemiyorum cildimin rengini açacak kadar uzun süreli CC Krem kullanmadım :D Ayrıca CC kremler anti-aging özellikli içeriklere de sahip olabiliyor, BB Krem kadar kapatıcı olmuyor genelde rengi ne olursa olsun bitişi cilt renginize oldukça yakın bir renk oluyor. Ben CC Krem olarak BU YAZIMDA BAHSETTİĞİM ürünü kullanıyorum. Kuru ciltler için muhteşem bir ürün tavsiye ederim :)

Fondotende malum her markanın milyontane fondoteni var ben çoook uzun süredir BB Krem kullandığımdan fondoten alıp kullanmıyorum. Watsons Revlon'u getirince uzun süredir bu fondoteni beklediğimden alıp denedim ama yine de hala bb kremlerimi kullanmaya devam ediyorum. Revlon yazımı okumak isterseniz tık tık!
Fondotenler pek cilde nefes aldırmıyor, %90'ı oksitlenerek kararıyor, ağır ve yapay duruyor, matlaşıyor, sivilcelendiyor yani iyi özelliği olan bi fondoten duymadım duyanıda görmedim :) 


Şimdi bu TONY MOLY hem fondoten gibi kapatıcılığı yüksek ve uzun süre kalıcı olsun, BB Krem gibi bakım yapıp cildi beslesin ve güneşin zararlı ışınlarından korusun hemde CC Krem gibi cilt tonunu eşitleyip sağlıklı bir görünüm versin. Yapay durmasın doğal dursun, kararmasın aydınlatsın demiş olacak ki BC Dation denen bir ürün yapmış.

Ben dediğim gibi uzun süredir merak ediyordum nasıl birşey ola ki bu diye ve nihayet elime tester geçti ve denedim.

Şimdi ürünün tam boy haline bakalım.
Tam boy ürün pompalı. Pomplaı ürünleri hijyenik bulduğumdan seviyorum. 
50ml bence gayet iyi genelde 30-40ml oluyorlar. 3ünü birleştirdik 50ml yaptık dediler heralde :D

30spf güneş koruyucu var ki bu bence normal lekeli olmayan bir cilt için oldukça yeterli bir koruma. Ama ekstra bir koruma isterseniz bu ürünü uygulamadna önce 50 faktör bir güneş kremi sürülebilir.


Bakalım ürün içeriği nasılmış...
Ürünün yapısı katı değil baya likit bi yapısı var uygulanışı çok kolay. Pek fırçalık değil sünger yada parmaklar ile uygulamaya daha müsait yapıya sahip.

Bende ki 2 numarası, sarı alt tonlu. Zaten 2 renk seçeneği var, pembe alt tonlu ve sarı alt tonlu.

Sürüldüğünde ki haline bakalım.

Gördüğünüz gibi sürdükten sonra elimin rengi ile neredeyse aynı renk oluyor ve gayet başarılı kapatıcılığı var ayrıca canlı görünüyor.


Buda flaşlı hali. 

Aşağıda ki resim yaklaşık 2 saat sonraki durumu.
Hala elimde ve kapatıcılığıda yerinde görünüyor.

Ürünü sürdükten sonra cildiniz oldukça yumuşak ve kadifemsi oluyor. Pürüzsüz bir his veriyor bitişi de oldukça doğal, ne çok mat ne de parıl parıl yağlıymış gibi görünüyor. Elimde 2-3 tester var bitene kadar kullanacağım. Gayet memnun kaldım umarım cildimide arka planda gerçekten denildiği gibi besliyordur 
:)
Çok yağlı ve çok kuru ciltlere önermem (Ben nemldnrici ile destekliyorum kuru cildim için bana yetiyor ama çok çok kuru ciltler pek yaklaşmasın) . Ürün karma ve orta kuru- orta yağlı ciltler için daha uygun görünüyor.

Ben BB Kremi kullanmaya devam ediyorum. Elimde ki BB Kremlerim bitince denemek istediğim bir iki ürün var sırada,  onlarıda denedikten sonra bu ürünü alıp kullanabilirim.

 Kapatıcılığı yüksek olan, BB krem gibi beslesin baksın cildime korusun beni hemde renk eşitliğide sağlasın, zarar vermesin, güneşten korusun, cildim hem nefes alsın hem doğal görünsün ve sağlıklı olsun vs vs vs gibi üstün etkileri olan bir ürün istiyorum diyenler var ise işte bu ürün tam size göre :)
Satılmak için tık tık!

Yeni ürünlerle görüşmek üzere yoldaşlar.

Sevdiklerinizle birlikte güzel haftalar dilerim...










6 yorum:

  1. sayfanıza bayıldım hemen takibe aldım tam benlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) :) Bende hemen sizi takibe alıyorum :)

      Sil
  2. selam çok hoş bloğun bu fpndötende gayet başarılı bence :) bloğunu takibe aldım bende beklerim sevgilerle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de takipteyim canım :)

      Sil
  3. Hiç duuymamıştım bu ürünü o.O Yağlı ciltler yaklaşmasın dediniz parlama mı yapıyor ? Bitirisi nasıl ?
    Yazılarınızı çok sevdim ayrıca *-*

    YanıtlaSil
  4. Yok canım parlama yapmak değil, kuru ciltlere yönelik bir ürün olduğunu düşünüyorum. Yağlı cildi iyice yağlandırıp sivilcelenmesine sebep olabilir :) Ama parlama yapmıyor güzel bir ürün yağlı değilse cildin : Yağlıysa Etude House cotton yazımı okuyabilirsin :

    YanıtlaSil