27 Şubat 2015 Cuma

Etude House Precious Mineral BB Cream Cotton Fit SPF30 PA++ Renk: W13 Naturel Bej

Selam ola benden tüm yazımı okuyanlara! :)

Evet bugün aldığım testerlardan birinin yorumunu yazacağım. Etude House ürünleri ülkemizde oldukça popüler ve deneme fırsatımız da olmadığından, ürünleri tanıyamadığımz bilmediğimiz için hep endişe ediyoruz ürün sipariş edeceğimiz zaman. Bende elimden geldiği kadar tester olsun aldığım ürünler oldun hepsini sizlerle paylaşmaya çalışıyorum ki, almak isteyen, merak eden, kararsız olan arkadaşlara bir nebze olsun yardımcı olayım :)

Tanıtacağım ürün Etude House Precious Mineral BB Kremi serisinden Cotton Fit BB Cream. Renkleri ; N02 Light Beige ve W24 Honey Beige.

Bende rengi W13 Naturel bej (Natural Beige).


Ürünün 30 SPF güneş koruyucu içeriyor olması çok iyi. Korede bir çok BB Kreminde güneş koruyucu içerik olarak ekleniyor ancak genelde düşük faktörler oluyor. 30 spf koruyucu içermesi oldukça başarılı. Ben yazın 50 kullanıyorum yüzüme, gerçi şu anda da TCA peeling yaptığım için 50spf güneş koruyucu kullanıyorum ama normal bir cilt için 30 spf gayet iyi bir faktör. Ayrıca rahatsız etmeyen çok hafif tatlı bir kokusu var. 

Ürün içeriğinde PARABEN YOK! Artık çoğu kozmetik ürününde paraben var mı yok mu diye özellikle kontrol ediyorum. Bu ürün paraben içermemsi ile gönlümü çaldı :) BB Kremi açıldığı an itibari ile 1 yıl içinde tketilmesi gerekiyor. Aksi halde paraben gibi raf ömrü uzatıcı maddeler içermediğinden dolayı bozuluyor. 1 yıl bence uzun süre 6 ayda tüketmek gerekiyor, çok uzatmamak gerekiyor aslında kozmetik ürünlerini  :) Ancak o kadar çok bekleyen ürün var ki alıp bi açıp kapatıp sonra kullanayım bunu diye stokta tuttuğum! Bir çoğumuzda sanırım böyleyiz, yalnız olmadığımı biliyorum :)

Ayrıca rahatsız etmeyen çok hafif tatlı bir kokusu var. 

Ürün yağlı ciltler için, mat görünüm sevenler için uygun. 
Ürün görselimiz 

Renk görsellerimiz(flashlı)


W12 Naturel Bej Rengine daha yakından bakalım!

Flashsız çekimde üstteki resimden daha açık renk görünüyor. Normal rengide flaşsız çekim ile aynı.

Sürdükten hemen sonraki görüntüsü parlak görünüyor ancak bu sizi yanıltmasın.



Sürdükten 2-3 dakika sonrasına ait bu resimde görüldüğü gibi ürün matlaşıyor ve biraz daha koyulaşıyor. Yani ilk sürdüğünüz an gibi çok açık renkli olmuyor. Açık-orta buğday tenlilerin, kendi cilt tonlarına uyum sağlayacak renk kıvamına geliyor. ve matlaşıyor.




Sürdükten 5 dakika sonrasına ait bu resimde gördüğünüz gibi benim cilt tonuma oldukça yakın bir renk oluyor ve bütünleşiyor. Cilde canlı ve mat bir görüntü veriyor ve dokunduğunuzda da kadifemsi ve pürüzsüz bir his veriyor.
Bende ki BB Kremleri ve Cushion bittiğinde bu serinin blooming fit olanını alıp denemek istiyorum Yağlı ciltlerin severek kullanabileceği bir ürün :)

Kapatıcılığı olukça başarılı, kalıcılığını test etmedim henüz ancak uzun süre kalıcılık özelliği var gibi görünüyor. Tecrübe edindiğimde editleyerek ayrıca ekleyeceğim yazıya :)

Kore kozmetiğine ilgi duyan, duymak üzere olan :)  ve özellikle Etude House BB Kremlerini merak eden arkadaşlar için umarım faydalı bir yazı olmuştur :) 

Sizlerin bu seride kullandığınız, tecrübe edindiğiniz BB Kremi var mı? Var ise lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin :)

Güzellikler dilerim, esen kalın piticikler :)








5 yorum:

  1. ay ben blooming fit kullanıyorum devamlı =) süper düper bir ürün ama söylemeliyim ki kesinlikle kuru ciltlere daha uygun. ayrıca bendeki w13 natural beige. çok açık tenliyim ama ilk sürdüğümde bana bile hayalet etkisi yarattı =) sonradan anladım ki senin dediğin gibi ciltle bütünleşiyormuş rengi =)
    eğer tam boyunu almayı düşünüyorsan iyice araştır, bu precious mineral serisinin çok çeşidi var çünkü.
    etude house keşke türkiye'ye gelse de bu güzelliklere kolayca ulaşabilsek dimi ama =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blooming fit kuru cilt tipleri için uygun diye okumuştum canım. Cotton fit yağlı cilttler için çok başarılı kesinlikle ama kuru cilt tipine kesinikle önermem :D Sende artık üşenme yaz ürünleri :D yazda bende sendekilerden beğendiklerimi alayım hehe :D
      Ben sürekli bahsettiğim o sayfadan alıyorum ürünleri Türkiyeye Etude house gelse dükkanı yağmalarım heralde :D Fiyatlarının çok farklı olacağını sanmıyorum açıkçası, buraya geldiğinde vereceklrei vergi gümrük o bu şu derken hemen hemen aynı olur gibi. Bu sayfada ki fiyatlarda hemen hemen w2beauty fiyatlarına denk geliyor, kimi daha ucuz kimi birazcık daha pahalı ama en azından gümrük riski amıyorum her istediğime ulaşıyorum :) Bence sadece Etude House gelmesin, innisfree, nature republic, skinfood hepsinin olduğu bi kore mağazası açılsın:) Harika olur, o mağazada yatar kalkarım artık ahahaha :)

      Sil
  2. Bu 15 dk bekletme fikri çok güzel ve uygulanabilir:) Çok teşekkürler!:)
    Takipteyim,,, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) Bende takibe alıyorum sizi :) sevgiler bizden^^

    YanıtlaSil
  4. 250. takipçiniz ben oldum :)

    YanıtlaSil